Składniki na sos:
- 500 g pieczarek
- 1 cebula
- śmietana 30% (250ml)
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
Cebulę pokroić w kostkę.
Cebulę zeszklić na łyżce oleju.
Dodać pokrojone pieczarki i zrumienić na brązowo.
Usmażone cebulę i pieczarki zmiksować blenderem ale nie do końca-mają zostać kawałki pieczarek.
Zalać śmietaną i i gotować aż śmietana zgęstnieje.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Sos jest na tyle aromatyczny że tylko koperek nada mu jeszcze subtelniejszego smaku.
Smacznego.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.