Ten przepis dostałam od znawczyni dobrych wypieków, wyszedł super.
Sernik z mlekiem w proszku. Składniki: duża blaszka sernikowa
Przepis z archiwum.
Sernik z mlekiem w proszku. Składniki: duża blaszka sernikowa
- 1000 g sera z wiaderka lub potrójnie mielonego twarogu
- 6 jaj
- aromat cytrynowy
- 1/2 szklanki mleka w proszku
- 1/2 szklanki mąki tortowej
- 1 i 1/2 szklanki cukru trzcinowego
- 500 ml śmietanki 30%
Przygotowanie sernika:
- Śmietanę ubić.
- Ser wymieszać z żółtkami i dodać ubitą śmietanę.
- Dodać mąkę przesianą z mlekiem w proszku.
- Ubijać jeszcze na puszystą masę.
- Białka ubić z cukrem i szczyptą soli na sztywną pianę.
- Delikatnie wymieszać z serem.
- Dodać aromat cytrynowy.
- Piec w temperaturze 170 stopni przez 1 godzinę i 10 minut.
- Sernik wychodzi pyszny, puszysty i smakowity.
Przepis z archiwum.
5 komentarze
ale serniczek :) mniam!
OdpowiedzUsuńfajny sernik, ciekawi mnie czy ma delikatny mleczny smak :)
OdpowiedzUsuńchantel...ma bardzo delikatny i mleczny smak...i jest taki pulchniutki:-)
OdpowiedzUsuńSUPER PRZEPIS PIEKŁAM I MISIĘ UDAŁ JEST SMACZNY I DELIKATNY PYCHA
OdpowiedzUsuńFajnie, cieszę się. Następnym razem poproszę o zdjęcia. Pozdrawiam.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.