wtorek, 28 czerwca 2011

Sałatka rzymska

Uwielbiam sałatę rzymską, mogę ją jeść nawet z samą musztardą, pycha.
Forsycja
Moja sałatka rzymska może być samodzielnym daniem lub dodatkiem do mięs.

                         Składniki:
  • 1 główka sałaty rzymskiej
  • pęczek rzodkiewek
  • kilka pomidorków koktajlowych żółtych
  • kilka pomidorków cherry
Sałatę pokroić w duże kawałki.
Rzodkiewkę obrać ,umyć i pokroić na ćwiartki.
Pomidorki pokroić na połówki.
Wszystko razem wymieszać.
                        Sos:
  • 1 sos francuski Winiary
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 1 łyżka musztardy Dijon
Sos wymieszać z wodą i olejem jak na opakowaniu,dodać ocet i musztardę i dobrze wymieszać.
zalać sałatę na 15 minut przed podaniem.
Sałata musi być dobrze schłodzona.
Młoda pokrzywa
Pokrzywa młoda też dobra do sałatek...tak mi się skojarzyło.
Smacznego.
Przepis własny

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger