Potrawę robię od lat i jest naprawdę szybka i smaczna.
Składniki:
- 2 tuszki pstrąga po około 0,5 kg
- ziarenka smaku Winiary
- pęczek koperku
- plasterki cytryny
Posypujemy obficie ziarenkami smaku i obkładamy koperkiem.
Pstrąga zawijamy w folię aluminiową i zostawiamy na ok. pół godziny.
Potem wstawiamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i pieczemy przez ok. 30-35 minut.
Danie gotowe...usuwamy folię i podajemy ze świeżym koprem i plasterkami cytryny.
Ja dodatkowo podałam frytki i marchewkę glazurowaną.
Smacznego.
Przepis autorski.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.