wtorek, 28 czerwca 2011

Pstrąg w sosie własnym


Potrawę robię od lat i jest naprawdę szybka i smaczna.
                      Składniki:
  • 2 tuszki pstrąga po około 0,5 kg
  • ziarenka smaku Winiary
  • pęczek koperku
  • plasterki cytryny
Tuszki pstrąga czyścimy, usuwamy łuski, myjemy solą ze szlamu.
Posypujemy obficie ziarenkami smaku i obkładamy koperkiem.
Pstrąga zawijamy w folię aluminiową i zostawiamy na ok. pół godziny.
Potem wstawiamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i pieczemy przez ok. 30-35 minut.

Danie gotowe...usuwamy folię i podajemy ze świeżym koprem i plasterkami cytryny.
Ja dodatkowo podałam frytki i marchewkę glazurowaną.
Smacznego.
Przepis autorski.

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger