Składniki: ( dwie długie keksówki )
Ciasto:
- 8 całych jaj
- 2 szklanki cukru
- 3 szklanki mąki
- 1/2 szklanki wody
- 1/2 szklanki oleju
- 4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki ciemnego kakao
- 2 szklanki mleka
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki mąki pszennej
Do zimnego budyniu dodać 1 paczkę margaryny Kasia i 1 szklankę cukru pudru.
Składniki ciasta wymieszać na jednolite i gładkie ciasto.
Podzielić na pół i do jednej części dodać 2 łyżki kakao.
Piec w temp. 170 stopni prze ok. 40 minut.
Ciasta należy upiec dzień wcześniej aby były dobrze wystudzone bo należy je pokroić na plastry ok.1 centymetrowe.
Składanie :
kromka jasna...krem...kromka ciemna...do wyczerpania zapasów....ciasto będzie długie i stąd nazwa.
Na koniec ciasto polać polewą czekoladową.
Na polewę potrzeba:
- 2 łyżki wody
- 4 łyżki cukru
- 1/3 paczki margaryny Kasia
- 3 kopiaste łyżki kakao
- 2 łyżki spirytusu
Polać ciasto.
Ciasto kroimy po skosie.
Smacznego.
Przepis rodzinny.
3 komentarze
Hehe
OdpowiedzUsuńhehe
OdpowiedzUsuńCóż to oznacza? he he?
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.