Ja dostałam spore pętko białej kiełbasy i zrobiłam tak:
- 1 kg surowej białej kiełbasy
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 3 gałązki rozmarynu lub tymianku
- pół butelki wytrawnego czerwonego wina
- szklanka czarnych oliwek z pestkami
Kiełbasę ponakłuwać przed smażeniem igłą.
Kiełbasę podałam na czerwonej karbowanej sałacie z dodatkiem sałatki z kalarepki z jogurtem.
Bajeczne doznania...polecam!
Smacznego.
Pomysł własny.
1 komentarze
To danie to cud gdyż ja nigdy nie jadłem białej kiełbasy a tu proszę.... skusiłem się i nie żałuję powiem więcej powtórzył bym to :)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.