środa, 29 czerwca 2011

Babka cytrynowa


Składniki
  • 4 całe jaja 
  • 1 szklanka cukru 
  • 1 szklanka mąki 
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 
  • 2 budynie cytrynowe 
  • 1 cukier waniliowy 
  • 1 kostka margaryny Kasia 
  • sok z pół cytryny 
  • skórka otarta z całej cytryny
Całe jaja ubić z cukrem. Dodać resztę składników. Zmiksować na puszystą masę.
Na koniec dodać rozpuszczoną gorącą Kasię.
Piec w temperaturze 180 stopni przez ok.45-50 minut. Po ostygnięciu polukrować dowolnym lukrem bądź posypać cukrem pudrem.
Smacznego.
            Pomysł babki-Basia

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger